4-daagse ACT4kids specialisatie training

De 4-daagse training is voor diegenen die al ergens anders een basistraining ACT hebben gevolgd van minimaal 3 dagen en graag een specialisatie willen doen in de toepassing van ACT bij kinderen en jongeren middels ACT4kids.

Mocht je hiervoor interesse hebben, mail dan naar info@act4kids.nl of vul onderstaand formulier in.

Kosten: € 950,00 per deelnemer
* Let op: per 1 april 2023 zijn we helaas genoodzaakt om de trainingskosten te verhogen naar € 1149,00 per deelnemer.

Duur: 4 x 8 uur (inclusief in totaal 1 uur pauze)

Voorwaarden:

 • je wordt altijd begeleid door een trainer die ruime ervaring heeft in het toepassen van ACT/ACT4kids en trainen en daar bovenop intern is opgeleid.
 • deelname van minimaal 6 en maximaal 10 personen
 • contacturen training zonder pauzes: 7 per dag (met pauzes: 8 uur)
 • trainingskosten zijn wegens CRKBo registratie vrijgesteld van BTW
 • inclusief lunch, koffie/thee/water/fris
 • inclusief verplichte literatuur (Harris, R. (2020). “ACT in de praktijk”, Samsen, G.M., & De Heus, J. L. (2017). Acceptance and Commitment Therapy bij kinderen en jongeren” en een deelnemersboek. Totaal t.w.v. € 89,00
 • inclusief trainingspakket t.w.v. € 35,00 waarin o.a. trainingsmateriaal, groepsprotocol met trainershandleiding, meerdere gadgets die ook in de begeleiding in te zetten zoals een scheurblok van het Kruispunt.
 • inclusief blijvende toegang tot de ACTbox met filmpjes, wetenschappelijke artikelen, werkbladen en andere inspiratie.
 • accreditatie voor NIP, NVO, SKJ, VGCt en Register Vaktherapeuten.
 • Tevens zijn op deze offerte en alle diensten die ACT4kids aanbiedt de Algemene Voorwaarden van toepassing

Na afloop heeft de therapeut:

 • Beknopte herhaling van de basiskennis van ACT waaronder de 6 kernprocessen die gezamenlijk bijdragen aan psychologische flexibiliteit (acceptatie, defusie, mindfulness, zelf-als-context, waarden en toegewijde actie) en achterliggend theoretisch kader (RFT).
 • Kennis van het ACT4kidsmodel en hoe de structuur daarvan door te voeren naar psychologische begeleiding.
 • Veel praktische ervaring met het toepassen van ervaringsgerichte oefeningen en gesprekstechnieken die leiden tot het vergroten danwel versterken van vaardigheden die een rol spelen bij de ACT kernprocessen
 • Ervaring met het toepassen van het groepsprotocol ‘ik ben hier’
 • Persoonlijk ervaring in het herkennen van de 6 kernprocessen en bijbehorende ACT4kids vaardigheden bij zichzelf en geoefend met opdrachten die de vaardigheden vergroten

Certificering en keurmerk

Om in aanmerking te komen voor de ACT4kids certificering dien je voldoende aanwezig te zijn geweest (4 dagen). Wil je de accreditatiepunten voor NIP/NVO, VGCt, Register Vaktherapeuten, en/of SKJ ontvangen, dan dien je voldoende aanwezig te zijn geweest en maak je een eindtoets. Dit is een casusconceptualisatie met functie analyse van een ingebrachte casus en neemt zo’n 6 uur in beslag. Een groot deel kan je al maken tijdens de training. Ben je een dag afwezig dan is het helaas niet mogelijk om een dag in te halen, maar zorgen we in overleg met jou voor een bij jou passende vervangende oefening, zodat je alsnog beschikt over de stof die je gemist hebt die dag.

Na het behalen van de certificering mag je gebruik maken van het keurmerk. Tevens kun je ervoor kiezen om als ‘ACT4kids gecertificeerd therapeut’ een melding te krijgen op deze website om zo beter vindbaar te zijn voor verwijzers en ouders.

Accreditatie

Het certificaat geeft recht op de volgende accreditatie (vanaf 2 februari 2021):

Voor de herregistratie tot basis-orthopedagoog, K&J psycholoog of tot Orthopedagoog Generalist

 • 28 punten    

Voor de (her)opname in het SKJ register:

 • 28 Punten                                                                                                                                                                     

Voor de (her)registratie tot NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog en NVO Orthopedagoog Generalist:

– Behandeling: 17 Punten

– Diagnostiek: 4 Punten

– Extra Literatuurstudie: 12 Punten

– Overige Taken: 7 Punten

Voor herregistratie (als nascholing) in het register van de VGCt:

 • 28 Punten

Voor (her)opname in het Register Vaktherapeuten:

 • 46 Punten

Agenda

In de agenda vind je locaties en startdata van de ACT4kids training. De opleider verschilt per locatie, maar heeft altijd ruime ervaring in ACT, ACT4kids als therapeut en als trainer.

De training gaat door op het moment dat er minimaal 6 deelnemers zijn. De groep is vol bij 12 deelnemers.

Staat er een locatie niet genoemd of is de training die je graag wilt volgen vol? Mail dan gerust om te vragen of er in jouw omgeving ook een training gegeven zal worden: info@act4kids.nl.

Hostel H, Spoorwegstraat 80, Hasselt (België)

Data
13, 27 februari, 13, 27 maart 2023
Tijdstip
van 09:00 tot 17:00
Kosten
€ 950,00 (vrijgesteld van BTW)

In-Company Training

De ACT4kids specialisatietraining kan ook in-company worden verzorgd. Wanneer je als werkgever de training ook binnen eigen muren wilt laten geven, dan gelden de volgende afspraken:

 • In overleg met de organisatie worden data bepaald. De training vindt op de locatie van de organisatie plaats. In overleg wordt gekeken welke trainer beschikbaar is tijdens de voorkeursdata.
 • De trainingskosten zijn inclusief de 2 verplichte studieboeken en inclusief al het materiaal als werkbladen, de ACTbox, 2 of meer ‘gadgets’ per keer die bij begeleiding ingezet kunnen worden.
 • Er kunnen minimaal 8 en maximaal 14 personen deelnemen. Voorwaarde is dat alle deelnemers daadwerkelijk werkzaam zijn voor de organisatie.
 • De organisatie verzorgt de ruimte, koffie/thee en lunch en neemt deze kosten voor zijn/haar rekening. De trainer neemt een beamer mee, mocht deze op locatie niet voorhanden zijn.

Als je interesse hebt in een in-company training, mail dan voor meer informatie naar info@act4kids.nl.

Vraag extra informatie over de specialisatietraining aan: